De Desi-Dutch community online

vrijdag, december 16, 2005

Doemijdiemaa! - Matrimonial services

Online matrimonial services is big business. Gigantische databases vol met desi singles, die maar al te graag willen trouwen. Een paar bekende zijn jeevansathi.com, matrimonialsindia.com, bharatmatrimony.com en shaadi.com. Niks mis mee...behalve dat een desi-blogger opviel dat de 'bio-data' bij de foto's vrijwel hetzelfde waren. Hij vond het daarom handiger om de omschrijving maar te automatiseren. Bij invulling van enkele gegevens van jezelf rolt er een text uit voor gegarandeerd succes. Chek je eigen omschrijving hier.

Zelfde kritiek komt van een interessant artikel van Manish Vij . oa Haalt ook hij hier uit naar de saaie, maar ook de valse code die in de 'bio-data' is verwerkt. Onder "Belonging to a decent family" mag eigenlijk 'Upper class' of ' Dowry expected' worden verstaan. Het rijtje gaat door.
Wellicht andere boeiende artikels staan hier in de NYMetro en in de NYTimes. Interessanter zijn de ontwikkelingen wbt dit in NL. Behalve de standaard interne deals, en de befaamde 'lurve marriage', hoorde ik dat er gepraat wordt over een mogelijke Desi-datingbureau. Wel goed denk ik, al is het alleen om te kijken wat de pot schaft. Een speed-dating event between Desi's mag ook wel een keer georganiseerd worden. Of is Desi-NL daar weer te conservatief voor? Hier nog een toepasselijke video gemaakt door Ludakrishna en MC Vikram.