De Desi-Dutch community online

maandag, december 12, 2005

Xbox goes Bhangra

Na Punjabi MC, weer een belangrijke mijlpaal voor de Bhangra-industrie wereldwijd. Voor het eerst in mensenheugenis heeft Xbox gekozen om Bhangra door de speakers te laten pompen op de nieuwe Xbox360 console. Wie had dat nou gedacht? Het spel heet Project Gotham Racing 3 (PGR3), het racespel voor de speadfreaks. Was Gotham 2 door menig critici als hoogtepunt van het racegenre in de gaming uitgeroepen, hebben ze deze oa proberen te verbeteren door het racen te combineren met Bhangra in PGR3. En ik geef ze groot gelijk...

Het idee al dat je in 1 van de ulitieme superauto's van dit moment met zware Bhangra op de boomblaster door de straten van London, Tokyo of New York vliegt = een dirty desi grin.

De Bhangra geluiden zijn uiteindelijk tot stand gekomen ism de record-label Nachural. In het spel hoor je twee nummers van Achanak -Teri Muhabbatian en de Lak Noo Remix- van het hooggeprezen album 'Bhangra-Ology en drie nummers van Tigerstyle - Boliyaan, Akh mastani, en Maan Doeba Da - van hun aankomende album. Lees hier meer.