De Desi-Dutch community online

maandag, februari 27, 2006

Time for a update!


Why? Simpel omdat hij WEER komt.

Nou ja, als ik tenminste de mensen van Kaise.nl moet geloven. Het lijkt erop dat de organisatie z’n huiswerk beter heeft gedaan dan Maachandi, want zij hebben er wel voor gekozen om de evenement in de bewoonde wereld te organiseren. Nu maar hopen dat het ook geldt voor de hapjes (Desi Food please!). De entree prijs is nagenoeg niet verandert.

ADF, was trouwens off the hook! Een volle zaal die compleet uit z'n dak ging.

Altijd goed om te zien hoeveel Desi’s er zijn om hun innoverende en creatieve artiesten te supporten.

woensdag, februari 08, 2006

Nusrat helps

Steun Pakistan vanuit je luie stoel door twee vette tracks van Nusrat te downloaden op hoge kwaliteit (256 kbs) voor de prijs van één!

Check it out

dinsdag, februari 07, 2006

Ccchheck it Out!

Respect!

vrijdag, februari 03, 2006

Bahauddin overleden

Het was al balen dat Qawwal Bahauddin niet meer naar Nederland kwam voor zijn concert. Nog meer balen is het om nu te horen dat hij is overleden...

Moge God hem het paradijs schenken...amien

woensdag, februari 01, 2006

D' Influence


Gisteren liep ik de FRS binnen, op zoek naar de laatste cd en dvd’s. Onderweg naar de urban sectie, hoorde ik een Desi deuntje, dwars door Bob Marley die door mijn Ipod schreeuwde “Get Up Stand Up”. Ik keek naar de monitor die rechts boven mij hing en zag een M.I.A. type of girl op een podium staan voor een mega ‘blanke’ ravende publiek. Met de nieuwste BB(limited edition, met alle clips) en Ex onder mijn arm liep ik naar de kassa.

Ik: “Wie is die dame?” (wijzend naar de monitor)
Cassiere: “Dat is Armin van Buuren”, (wijzend naar een DVD die op de counter als aanbieding ligt).
Ik: “Huh, nee die meid ik meende namelijk iets Indiaas gehoord te hebben”
Cassiere: “Oh?” (en begint de dvd hoes te bestuderen)
Ik: “Kun je niet kijken welke track er nu aan het spelen is?”
Cassiere: “Ehh, volgens mij is het Nadia Ali
Ik: “Ok, cool doe mij deze twee maar”.

Nadia Ali, nooit van gehoord maar wel cool dat Nederlands een na grootste dance export product, gebruik maakt van de Desi invloeden (d’influence).

Ik merk het steeds meer, artiesten waarvan je het niet verwacht zijn d’influenced.
Bijvoorbeeld the Black Eyed Peas, iedereen weet inmiddels dat Don’t Phunk With My Heart gesampled is van ”Aye Naujawan Hai Sab Kuchchyahan” van Asha Bhosle, Een ander d’influenced is het nummer the Evil Needle van turntable koning DJ Kypski & C-Mon. Meeste originele twist heeft toch Chana Masala van de jongens van Looptroop, die vooral bekend waren van een hun geweldige nummer Fly Away. Kortom for all you none-believers d’influence is here to stay.