De Desi-Dutch community online

woensdag, januari 11, 2006

Jay Sean in Nederland


Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover, het gehele Rishi Rich Project was in Nederland

Hoe vaak keer was de datum en venue ook al weer verplaatst?

Anywayz, programma beloofde wat: een voorprogramma met grote en minder grote Urban artiesten uit Nederland namelijk: K-Liber, HBM, BS-ONE, Johny Ramos , Quatro + en SECURE, deze acts werden omlijst door T.O.K. Rhythm & Brass, The Chinese Lion Dance en 4 Dholmasters(deze heb ik niet gezien).

Programma start om 20:00, ik kwam fashionably late rond 20:30 op plaatst van bestemming aan en schrok op de parkeerplek al van de enorme leegte, goeie vriend met wie ik was vroeg nog aan een van vele parkeerwachten of we wel op de juiste adres zijn voor de Jay Sean optreden. Dit werd bevestigd met de optimistische opmerking dat het nog vroeg is en dat het vast wel druk zal worden.

Bij binnenkomst werden we verwelkomd met de beukende Hardcore House(met een vleugje Desi flavour) beats van DJ Insane a.k.a. Indian Artaffect, oké dan! Dit beloofde wat.

Nou ja, wat betreft de acts dan, van de setting en publiek moest je het echt niet hebben. In de mega grote hal waren er hoogstens 250 man aanwezig en de rest van de avond zijn het er niet veel meer geworden. Er was één eetkraam aanwezig waar je alleen een broodje beenham (Yo Uncle where the Samosa’s at?) kon kopen en één hele grote drank kraam.

Getting on with the show, BS-ONE kwamen als eerste act hun B-Boy & Fly-girl kunstjes laten zien. Na een tweetal van hun eigen nummers te performen, merkten ze dat deze niet erg aansloegen bij de knusse publiek gingen ze over tot dansen en meezingen/ -rappen op wat bekendere nummers van onder andere Missy Elliot.

Ik ben het meest verrast toen de T.O.K. Rhythm & Brass band het podium opkwam, ik dacht dat de Jamaicaanse super band T.O.K (bekend van hun FunX hits; Gal You A Lead & She’s Blazing) zou optreden, maar tevergeefs.

Na al het gedans en de “Let me hear you say Yeeh en Yeahh”, kwamen de wat sobere maar mijn inziens een van de origineelste en kwalitatief betere Nederlandse Urban artiesten op het podium. HBM lieten twee van hun nummers horen, maar konden de wat stugge publiek niet echt in beweging brengen. Hetzelfde geldt voor de Chinese lion dancers die zelfs dwars door het publiek aan het dansen waren.

Quatro +, voerde ook twee nummers op het podium en maakte deze vrij voor de bekendste Kaapverdische zanger in Nederland:Johny Ramos die een remix liet horen van z’n mega hit: Largal.

Dit was een prima aansluiting voor de jongens van K-liber die het podium bestormde en de schuwe publiek, bobbelend en tot de grond zakkend klaarstoomde voor de hoofd act.

Rishi Rich, kwam als eerste op en liet z’n muzikale skillz horen door wat te pingelen op z’n keyboard en zo introduceerde hij als eerst een van zijn oudste handlangster: Veronica.

De gehele crew was zich al te bewust dat het aanwezige publiek niet of nauwelijks bekend was met haar muziek en lieten daarom na elke nummer van haar duidelijk weten dat zij Veronica is en haar laatste CD Theen(drie) heet.

Juggy D, kwam als derde lid van de Rishi Rich project stuiterend met z’n eigen unieke dans moves op het podium en dat wisten de aanwezige Punjabi’s wel te waarderen want die gingen massaal uit hun dak.

At last but not least kwam Jay Sean op, iedereen in de zaal had zijn/ haar handen en mobiele telefoons en camera’s in de lucht, zelfs de hoofddoekjes die de hele avond (onder scherp toezicht van hun broer/ man) rustig met de beats aan het mee knikken waren.

Samen lieten ze alle bekende 2.9 hits horen, met hier en daar wat improvs en Jay Seans ge-beatbox.

Al met al een leuke en vroege avond (01:00 stonden we weer buiten).

10 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Complimenten op het artikel!

Heel bizar dat er maar 250 man zijn komen opdagen, ik had toch wel wat meer mensen verwacht met Jay Sean als publiekstrekker.

12.1.06

 
Anonymous Anoniem said...

Denk ook dat het ook aan de locatie ligt.

12.1.06

 
Anonymous Anoniem said...

misschien ook aan die dubieuze organisatie die er achter zit. Hun site ziet er echt shabby uit.

12.1.06

 
Anonymous Anoniem said...

Ik denk niet dat je een organisatie alleen kan beoordelen aan de hand van de site.
Zo dubieus is het ook niet, ze proberen dmv events te organiseren geld in te zamelen voor hun doel, namelijk een mandir bouwen.

Ik denk dat het ook aan andere factoren ligt.
Te weinig reclame, slechte locatie (tenminste je zou op zn minst wel een locatie kunnen vinden in de Randstad) en ga zo maar door...

14.1.06

 
Anonymous Anoniem said...

yea right mandir..my chuddi mandir.

Ik denk ook verder dat ze de timing ook over het hoofd hebben gezien. Ik bedoel wanneer heeft ie voor het laatst een hit gehad..

14.1.06

 
Anonymous Anoniem said...

ophouen met al dat ge-desi-claim met artiesten die er niks van bakken.
ben het met priya eens. echte hits in nederland heet ie zowiezo niet.
gay sean werd trouwens weggefloten in rotterdam 2 maanden geleden.

15.1.06

 
Anonymous Anoniem said...

Dat was veel langer geleden..dat komt ervan als ze em in een show laten optreden met dizzee rascal.

16.1.06

 
Anonymous Anoniem said...

Nou ja.. Concert van jay sean was echt goed.. Het lag echt aan de organisatie.. Ben er geweest en voorprogramma was echt niks.. Maar toen 2point9 begon was het feest los.. De manier waarop Jay Sean en Juggy D met elkaar omgingen en het publiek erbij betrok was echt entertainment.. Alleen jammer dat het zo kort duurde..

17.1.06

 
Anonymous Anoniem said...

er waren geen 250 maar 800
alsnog veelste weinig
8 april is treedt jay sean weer op
mabye ditmaal wel wat drukker

30.3.06

 
Anonymous Anoniem said...

Als ze daar wat meer reclame voor maken komen er wel wat meer ja..Had graag heen gewild als ik dat wist!

7.7.08

 

Een reactie posten

<< Home